EU har lagt förslag på direktiv om tillgänglighet

EU-kommissionen har lagt fram ett förslag om en europeisk tillgänglighetslag, i form av ett direktiv, med krav på att vissa produkter och tjänster i EU ska vara tillgängliga för personer med funktionsnedsättning. De produkter och tjänster som omfattas av förslaget är bland annat bankomater och banktjänster, datorer, telefoner och tv-apparater, telefoni- och tv-tjänster, transporter, e-böcker och e-handel.

Länk till EU-kommissionens pressmeddelande på svenska

 

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>