FN har antagit två tolkningskommentarer om inkluderad utbildning och rättigheter för kvinnor med funktionsnedsättning

FN:s övervakningskommitté för konventionen om rättigheter för personer med funktionsnedsättning har nyligen holt sitt 16de möte. Under det mötet antog kommittén två nya tolkningskommentarer. I dessa kommentarer beskriver kommittén hur artikel 6 om kvinnor med funktionsnedsättning och artikel 24 om inkluderande utbildning ska tolkas och implementeras i praktiken. Kommentarerna finns ännu inte översatta till svenska.

General Comment no 3 on women and girls with disabilities (Art 6)

General Comment no 4 on the right to inclusive education

 

Kommittén antog även rekommendationer för:

Uruguay, Etiopien, Bolivia, United Arab Emirates, Guatemala, Colombia och Italien.

 

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>