EU ska förhöras om arbetet med rättigheter för personer med funktionsnedsättning

Den 27 och 28 september ska EU förhöras av FN:s övervakningskommitté för personer med funktionsnedsättning. Förhören kan följas via:
www.treatybodywebcast.org.

efter förhöret kommer FN:s övervakningskommitté lämna synpunkter och rekommendationer på hur EU ska fortsätta arbeta med rättigheter för personer med funktionsnedsättning. EU har därefter fyra år på sig att arbeta med rekommendationerna. Hur situationen utvecklats och arbetet fortskridit ska EU sedan redovisa i nästa rapport.

Här kan du ladda ner Eus rapport, EDFs alternativrapport och annat underlag

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>